Μεταφορές μετακομίσεις

Τι πρέπει να συσκευάσετε πρώτα όταν μετακομίζετε

Η μετάβαση σε ένα νέο μέρος θεωρείται συνήθως ως μια νέα αρχή, μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα σελίδα στη ζωή …

Ωστόσο συμβολική μπορεί να είναι η μετακινούμενη διαδικασία, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια σειρά ενεργειών που έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά των περιουσιών σας από το ένα μέρος στο άλλο. Έτσι, ενώ η συναισθηματική και ψυχική προετοιμασία για την μετακόμιση του σπιτιού σας είναι αναμφισβήτητα καθοριστική για την επιτυχή έκβαση της περιπέτειας μετεγκατάστασης, η ίδια η προετοιμασία των αντικειμένων αποστολής σας είναι εξίσου σημαντική. Πρέπει να αποθέσετε τα υπάρχοντά σας, να τα ταξινομήσετε, να αποκαλύψετε το σπίτι σας, να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε ανεπιθύμητα αντικείμενα, να συσκευάσετε προσεκτικά τα πράγματα που πρόκειται να πάρετε μαζί σας, να δώσετε κατάλληλη ασφάλιση για τα πολύτιμα σας και ούτω καθεξής.

Όλα αυτά τα προπαρασκευαστικά βήματα είναι απαραίτητα για την ομαλή και χωρίς προβλήματα μετεγκατάσταση, φυσικά όμως είναι η διαδικασία συσκευασίας που πρέπει να είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας, χωρίς αμφιβολία, η πιο χρονοβόρα, επίπονη και επακόλουθη μετακίνηση που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Για να εξασφαλίσετε την επιτυχία της συσκευασίας σας και την ασφάλεια των αγαπημένων σας αγαθών, πρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα συσκευασίας, να λάβετε τα κατάλληλα υλικά συσκευασίας, να τηρήσετε τους χρυσούς κανόνες συσκευασίας και να αποφύγετε τα λάθη συσκευασίας. Πολλοί στρατιωτικοί δικηγόροι, αποθηκεύουν με απόλυτη ασφάλεια τα έγγραφα τους στις μετακινήσεις.

Άρα, τι πρέπει να συσκευάσετε πρώτα για μια μετακόμιση;

Στοιχεία στους χώρους αποθήκευσης

Όλα όσα έχουν αποθηκευτεί με ασφάλεια μακριά και κρυμμένα σε γκαράζ, υπόγεια ή σοφίτες, σίγουρα σπάνια χρησιμοποιούνται και ελάχιστα χρειάζονται (αν όχι καθόλου). Είναι εξαιρετικά απίθανο να χρειαστείτε κάποιο από αυτά τα μισά ξεχασμένα αντικείμενα στον καιρό που μένει μέχρι την ημέρα της μτακόμισης, επομένως σας συνιστούμε να ξεκινήσετε να τα οργανώσετε και να τα συσκευάσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα. Θυμηθείτε ότι περνώντας από τους αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι σας και διαλέγοντας όλα τα διάφορα πράγματα που διατηρούνται εκεί θα χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια.

Έτσι, ανασηκώστε τα μανίκια σας και “επιτεθείτε” στις περιοχές αποθήκευσης με την πρώτη ευκαιρία. Το πρώτο σας καθήκον είναι να αξιολογήσετε τα αποθηκευμένα σας αντικείμενα και να αποφασίσετε τη μοίρα τους. Ταξινόμηση σε τρεις χωριστούς σωρούς:

1) “Απόρριψη” – όλα τα στοιχεία που είναι πάρα πολύ ξεπερασμένα ή πολύ φθαρμένα για να χρησιμοποιηθούν ποτέ ξανά, καθώς και τυχόν κατεστραμμένα κομμάτια που κρατάτε ακόμα.

2) “Πώληση, δωρεά ή παράδοση” – όλα τα ντεκολτέ, διακοσμήσεις, παλιά έπιπλα, εξειδικευμένο εξοπλισμό, προμήθειες βιοτεχνίας, εργαλεία κλπ., Τα οποία βρίσκονται ακόμα σε καλές συνθήκες, αλλά δεν σας αρέσουν πια ή δεν θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το νέο περιβάλλον σας, είτε λόγω του κλίματος, του διαθέσιμου χώρου, των ιδιαιτεροτήτων του νέου σας τρόπου ζωής, κλπ.

3) “Συσκευασία για μετακόμιση” – οτιδήποτε έχει σημαντική πρακτική, αισθητική ή συναισθηματική αξία και δεν θέλετε να το μοιραστείτε.

Περιττό να πούμε ότι πρέπει να διαθέσετε αμέσως τον πρώτο σωρό και να φροντίσετε το δεύτερο όσο το δυνατόν γρηγορότερα (διαφορετικά μπορείτε να επανεξετάσετε τις αποφάσεις σας και να αρχίσετε να τραβάτε τα στοιχεία από το σωρό). Οργανώστε μια πώληση ή πουλήστε στο διαδίκτυο οποιεσδήποτε δαπανηρές σας δουλειές που δεν θα πάρετε μαζί σας (έργα τέχνης, αθλητικά εργαλεία, εξειδικευμένα εργαλεία κ.λπ.), δώστε πρακτικά αντικείμενα μικρής αξίας στην αγορά (παλιά ρούχα, παιχνίδια, έπιπλα κ.λπ. .), και δώστε στους φίλους και την οικογένεια οτιδήποτε τους αρέσει ή χρειάζονται. Ακόμα και αν μιλάμε για ένα συναινετικό διαζύγιο, θέλετε όλα να πάνε ομαλά.

Όλα τα σπάνια χρησιμοποιούμενα αντικείμενα από την τρίτη επιλογή (πράγματα που σκοπεύετε να πάρετε στο νέο σας σπίτι) θα πρέπει να συσκευάζονται και να προετοιμάζονται για αποστολή περίπου ένα μήνα πριν την πραγματική μετεγκατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι:

1.Δημιουργήστε μια λεπτομερή απογραφή των αντικειμένων που συσκευάζετε και τεκμηριώνετε την τρέχουσα κατάστασή τους.
2.Παρέχετε τα αντικείμενά σας με άριστη προστασία από την υγρασία, τη σκόνη, τα σφάλματα κ.λπ. (έχετε κατά νου ότι τα πρώτα πράγματα που πακετάρετε για μετακόμιση θα παραμείνουν στα κουτιά για αρκετό καιρό). επισημάνετε τα κουτιά σωστά καθώς δεν θα θυμάστε ποια στοιχεία πήγαν εκεί.
3.Γεμίστε όλα τα συσκευασμένα κουτιά σε μια ξεχωριστή περιοχή όπου δεν θα φτάσουν στο δρόμο σας.
4.Προετοιμαστείτε σωστά τα μεγάλα εργαλεία και τον εξοπλισμό που θα πάρετε μαζί σας, τα καύσιμα πρέπει να αποστραγγίζονται από τις δεξαμενές, οι αιχμηρές άκρες και τα μέρη κοπής πρέπει να τυλίγονται με ασφάλεια και ούτω καθεξής .

Μη βασικά στοιχεία

Ο όρος “μη απαραίτητα” αναφέρεται σε όλα όσα μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά λίγες εβδομάδες – τα πράγματα σε συρτάρια, ντουλάπια, κλπ. Που δεν θα χάσετε αν παραμείνουν γεμάτοι σε κουτιά για ένα ή δύο μήνες. Τέτοια αντικείμενα περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά:

Διακοσμήσεις και έργα τέχνης – διακοσμήσεις διακοπών, πλαισιωμένες εικόνες, ειδώλια, αναμνηστικά και άλλα είδη διακοσμητικών αντικειμένων που κάνουν το χώρο σας γοητευτικό και άνετο, αλλά δεν έχουν καθόλου πρακτικό σκοπό. Έχετε υπόψη ότι τέτοια αντικείμενα πρέπει να συσκευάζονται με μεγάλη προσοχή καθώς είναι αρκετά ευαίσθητα και εύθραυστα. Εκτός αυτού, μερικά από αυτά δεν είναι μόνο όμορφά και συναισθηματικά, αλλά και πολύ ακριβά (έργα τέχνης, για παράδειγμα), οπότε σίγουρα θα θελήσετε να τα κρατήσετε ανέπαφα.

Συλλεκτικά – σίγουρα δεν θα έχετε το χρόνο να κοιτάξετε μέσα από τα παλιά άλμπουμ φωτογραφιών τις εβδομάδες που οδηγούν στη μέρα μτακόμισης, έτσι ώστε τα συλλεκτικά αντικείμενα να βρεθούν στα κιβώτια μετακόμισης πολύ πριν από τη μετεγκατάσταση. Είτε είναι συναινετικό διαζύγιο, είτε αντιδικία, πρέπει να προσέχετε τα πράγματα σας αν μετακομίσετε.

Τα πρόσθετα πετσέτες, τα κλινοσκεπάσματα, τα είδη γραφείου κ.λπ. θα πρέπει να είναι μεταξύ των πρώτων πραγμάτων που θα μπουν στα κινούμενα κιβώτια καθώς δεν χρησιμοποιούνται ούτως ή άλλως.

Βιβλία – δεν θα διαβάζετε ιδιαίτερα στις πολυάσχολες εβδομάδες πριν από τη μετακόμιση σας, ώστε να μπορείτε να συσκευάσετε τα βιβλία σας νωρίτερα 3-4 εβδομάδες εκ των προτέρων. Βεβαιωθείτε ότι τα βάλατε σε μικρά ανθεκτικά κιβώτια που δεν θα σπάσουν κάτω από το βάρος του περιεχομένου τους και θα τα κρατήσετε σε ένα καθαρό και ξηρό μέρος.

DVD, CD, βιντεοπαιχνίδια, υλικά χόμπι – μπορείτε να κρατήσετε μερικά από αυτά για να κάνετε κάποια διασκέδαση κατά τη διάρκεια των επίπονων εβδομάδων των προετοιμασιών μετακόμισης, αλλά είναι καλή ιδέα να συσκευάσετε τα περισσότερα από τα αντικείμενα αναψυχής πολύ πριν μετατοπιστεί το χάος πάνω από το σπίτι σας?

Off-season ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ – συσκευάστε τα πάντα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε για πάνω από ένα μήνα, συμπεριλαμβανομένων εποχιακών ειδών όπως ομπρέλες στην παραλία ή γυαλιά σκι
ειδικευμένα μαγειρικά σκεύη, πιάτα κέικ, πιάτα για καρυκεύματα, κρυστάλλινα γυαλιά, κύπελλα παγωτού, πίτες πίτας, κόπτες μπισκότων, λαβίδες για μπάρμπεκιου κλπ., καθώς και μικρές συσκευές, επιπλέον πιάτα, πετσέτες, τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε σπάνια ή μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, θα πρέπει να συσκευάζονται καλά εκ των προτέρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *