Μεταφορές μετακομίσεις

Οργάνωση Μετακόμισης

Οργάνωση Μετακόμισης

Οργάνωση Μετακόμισης. Η μετακόμιση μπορεί να είναι αγχωτική. Αλλά δεν χρειάζεται να την αναβάλλετε μέχρι την τελευταία στιγμή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να βεβαιωθείτε ότι θα κυλήσει ομαλά:

Οργάνωση Μετακόμισης – Κάντε μια λίστα ελέγχου

Το πρώτο βήμα για τη μετακόμιση είναι η σύνταξη ενός καταλόγου με όλα όσα πρέπει να μετακινηθούν. Αυτό περιλαμβάνει έπιπλα, συσκευές και άλλα μεγάλα αντικείμενα. Θα πρέπει επίσης να γράψετε την ημερομηνία της μετακόμισής σας και να προγραμματίσετε εκ των προτέρων ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα!

Αφού φτιάξετε τη λίστα σας, ελέγξτε τη δύο φορές, προτού τσεκάρετε τα αντικείμενα καθώς συσκευάζονται ή μπαίνουν σε κουτιά από εσάς ή από κάποιον άλλο. Αν υπάρχουν διπλά στη λίστα που θα μπορούσαν να συνδυαστούν σε ένα κουτί (για παράδειγμα: δύο ζευγάρια παπούτσια), αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χώρου κατά τη μεταφορά αλλά και κατά το ξεπακετάρισμα μόλις φτάσουμε στον προορισμό μας! Επικοινωνήστε φυσικά με την Μεταφορική, για να παραθέσετε πόσα έπιπλα και αντικείμενα θα μεταφερθούν.

Αφού όλα τα αντικείμενα έχουν τσεκαριστεί δύο φορές και από τα δύο μέρη που εμπλέκονται με τη συσκευασία/αποσυσκευασία τους (εσείς ή ένα άλλο άτομο), βάλτε ανάλογη ετικέτα σε κάθε κουτί, ώστε όλοι να ξέρουν τι πάει πού όταν φτάσουμε στο νέο μας σπίτι!

Συσκευάστε πρώτα την κουζίνα σας

  • Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη κουτιών για να ανοίξετε τα κουτιά.
  • Μετρήστε το κουτί με μια μετροταινία. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο για το αντικείμενό σας, αλλά επίσης βεβαιωθείτε ότι δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στο φορτηγό ή το φορτηγό μετακόμισης. Θα πρέπει να συσκευάσετε τα βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος κάθε κουτιού, ώστε να μην μετατοπιστούν κατά τη μεταφορά, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει σπάσιμο.
  • Συσκευάστε πρώτα τα εύθραυστα αντικείμενα – μην τα ξεχνάτε! Θα θέλετε να τα τυλίξετε ξεχωριστά σε μεμβράνη φυσαλίδων ή εφημερίδα πριν τα βάλετε σε άλλο δοχείο, όπως πλαστικούς κάδους ή χαρτοκιβώτια (τα οποία είναι ιδανικά για την αποθήκευση ρούχων).

Μόλις ετοιμάσετε όλα τα αντικείμενα της κουζίνας σας και τα έχετε έτοιμα, προχωρήστε σε ένα άλλο δωμάτιο: ίσως τραπέζια τραπεζαρίας;

Οργάνωση Μετακόμισης – Συσκευάστε τα ρούχα

Η πρώτη προτεραιότητα στην Οργάνωση Μετακόμισης είναι να πακετάρετε τα ρούχα σας. Τα ρούχα σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να συσκευάσετε και επίσης το πιο εύθραυστο, οπότε είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό νωρίς στη διαδικασία. Θα είναι επίσης ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για εσάς, επειδή είναι τόσο βαριά!

Συσκευάστε τα ηλεκτρονικά τελευταία

  • Συσκευάστε τα ηλεκτρονικά τελευταία.

Τα ηλεκτρονικά είδη είναι βαριά, καταλαμβάνουν πολύ χώρο και καταστρέφονται εύκολα αν τα συσκευάσετε πρώτα. Ως γενικός κανόνας, μην τα συσκευάζετε πριν συσκευάσετε όλα τα υπόλοιπα – και στη συνέχεια βάλτε τα σε δικό τους κουτί, ώστε να μπορείτε να τα κρατήσετε ασφαλή κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Είτε πρόκειται για μεταχειρισμένα iPhone είτε για εκθεσιακά iPhone η προσοχή για αποφυγή φθοράς είναι επιβεβλημένη.

Τυλίξτε τα ευαίσθητα αντικείμενα σε μεμβράνη φυσαλίδων και ασφαλίστε τα σε χαρτοκιβώτια

Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε περιτύλιγμα φυσαλίδων όταν μεταφέρετε αντικείμενα που είναι ευαίσθητα στο σπάσιμο. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα βάζο αντίκα ή ένα άγαλμα και πρέπει να το μεταφέρετε στην άλλη άκρη της πόλης, το τύλιγμά του σε μεμβράνη φυσαλίδων θα το προστατεύσει από τυχόν ζημιές που μπορεί να προκύψουν κατά τη μεταφορά.

Η μεμβράνη φυσαλίδων μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη όταν μεταφέρετε υλικά ευαίσθητα στο νερό, όπως βιβλία ή δίσκους (αν είναι ήδη αποθηκευμένα σε χαρτοκιβώτια). Οι φυσαλίδες βοηθούν στο να μην εισχωρήσουν σωματίδια βρωμιάς που διαφορετικά θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε αυτά τα αντικείμενα και να προκαλέσουν ζημιά με την πάροδο του χρόνου.

Ένας άλλος καλός λόγος για τη χρήση μεμβράνης με φυσαλίδες σε εύθραυστα αντικείμενα: εάν ένα αντικείμενο σπάσει κατά τη μεταφορά, η ασφαλιστική σας εταιρεία μπορεί να πληρώσει την αντικατάσταση του περιεχομένου αντί για την πληρωμή επισκευών! Αναζητήστε τα καταστήματα της νέας περιοχής σας όπως ανθοπωλείο, σούπερ μάρκετ, κρεωπωλείο κ.α

Μην αναβάλλετε τη μετακόμισή σας μέχρι την τελευταία στιγμή

  • Μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή. Είναι προτιμότερο να αρχίσετε να πακετάρετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από τη μετακόμισή σας, ώστε να έχετε χρόνο να πακετάρετε και να ξεπακετάρετε τα πάντα πριν από την ημερομηνία μετακόμισής σας.
  • Μην πακετάρετε πάρα πολλά πράγματα μαζί. Αν υπάρχουν πολλά αντικείμενα που πρέπει να πακεταριστούν, όπως ρούχα και είδη κουζίνας, χωρίστε τα σε διαφορετικά κουτιά ανάλογα με τις κατηγορίες (ρούχα vs πιάτα), έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο για κάποιον άλλο που δεν είναι εξοικειωμένος με το πού πάνε τα πάντα στο σπίτι σας, όταν θα ξεπακετάρει αργότερα στην πορεία!
  • Θυμηθείτε τα πάντα – και βάλτε ετικέτες σε αυτά τα κουτιά! Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει τίποτα πίσω, κάνοντας μια λίστα απογραφής του τι μπήκε σε κάθε κουτί ή αλλιώς βάζοντας σαφείς ετικέτες, ώστε όλοι να ξέρουν ακριβώς πού ανήκει κάτι όταν έρθει η ώρα να ξεπακετάρουν τα πάντα στο νέο τους σπίτι- με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν χάνει κάτι σημαντικό επειδή δεν ήξερε πού έπρεπε να πάνε αρχικά κάποια πράγματα!

Συμπερασματικά

Εάν σχεδιάζετε να μετακομίσετε, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε νωρίς. Δεν θέλετε να κάνετε όλη τη συσκευασία την τελευταία στιγμή και να σας διαλύσουν τα πάντα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο μεταξύ της λήξης της μίσθωσής σας και της διάθεσης του νέου σας σπιτιού, ώστε να μπορέσετε να τα μαζέψετε όλα μαζί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *