Ο σκληρός σας δίσκος μπορεί να αποτύχει για πολλούς λόγους. Ο ίδιος ο δίσκος θα μπορούσε να έχει ένα ελάττωμα, καθώς ορισμένοι κατασκευαστές ενδέχεται να μην δοκιμάσουν όλους τους δίσκους τους πριν τους πουλήσουν. Μπορεί επίσης να υπερθερμανθεί λόγω φραγμένου εξαερισμού ή συνεχιζόμενης τοποθέτησης σε ζεστή επιφάνεια, όπως καναπέ ή κρεβάτι. Μπορεί επίσης να υπάρχουν σφάλματα χρήστη, κακόβουλο λογισμικό ή άλλος κατεστραμμένος κώδικας που καθιστά τα αρχεία σας απρόσιτα.

Πριν συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα για τον έλεγχο και τη συντήρηση του σκληρού σας δίσκου. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:

Δοκιμάστε την υγεία του σκληρού σας δίσκου

(Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) είναι ένας έλεγχος υγείας για τον σκληρό σας δίσκο. Χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία όπως το CrystalDiskInfo, μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία του σκληρού σας δίσκου και να λάβετε μια κατάσταση υγείας. Οτιδήποτε άλλο εκτός από το Good δείχνει ότι η μονάδα δίσκου κινδυνεύει να αποτύχει, οπότε είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας αυτήν τη στιγμή, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Αναζητήστε κακούς τομείς

Συνήθως, ο υπολογιστής σας θα σας ειδοποιεί για προβλήματα πριν αποτύχει ο σκληρός σας δίσκος. Μια από τις πιο κοινές και καθολικές αιτίες είναι οι κακοί τομείς, που είναι ένα κατεστραμμένο τμήμα της μονάδας δίσκου που δεν διαβάζει δεδομένα. Οι αιτίες για αυτό μπορεί να περιλαμβάνουν ζημιά στο λογισμικό ή στην ίδια τη μονάδα δίσκου – αυτό είναι πιο συνηθισμένο σε μονάδες στερεάς κατάστασης. Όταν συμβεί αυτό, ο υπολογιστής σας αναγνωρίζει τον τομέα ως κακό, τον επισημαίνει ως τέτοιο και τον αγνοεί στο μέλλον. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι οποιαδήποτε δεδομένα που είχατε σε αυτήν την περιοχή δεν θα είναι προσβάσιμα αν δεν εκτελέσετε ένα ενσωματωμένο εργαλείο ελέγχου δίσκου. Αυτό το εργαλείο μπορεί να επιδιορθώσει κακούς τομείς που είναι μαλακοί, σύμφωνα με το How to Geek. 

Για να κάνετε επισκευές, θα πρέπει να εντοπίσετε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου του λειτουργικού σας συστήματος.

Για τα Windows, κάντε τα εξής: Τραβήξτε το μενού έναρξης Επιλέξτε Υπολογιστής Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο δίσκο που θέλετε να ελέγξετε Επιλέξτε Ιδιότητες Από τις Ιδιότητες, κάντε κλικ στην καρτέλα Εργαλεία Κάντε κλικ στον έλεγχο τώρα για να ελέγξετε τη μονάδα δίσκου Μαζί με τους κακούς τομείς, τα συχνά σφάλματα, οι θόρυβοι κλικ και τα μηνύματα σφάλματος δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τον σκληρό σας δίσκο. Όταν συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να βρείτε έναν ειδικό αποκατάστασης με την τεχνογνωσία και τα εργαλεία για να κάνετε τη δουλειά καλά. Εύρεση του καλύτερου εργαστηρίου ανάκτησης δεδομένων

Η ομάδα μας στη Datarecall International έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάκτηση αρχείων από ανακτήσεις σε σκληρούς δίσκους. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως φυσικές ζημιές, μπορούμε να κάνουμε επισκευές στη μονάδα δίσκου σας για να την επαναφέρουμε σε κατάσταση λειτουργίας. Επιπλέον, είμαστε σε θέση να ανακτήσουμε αρχεία σε περισσότερες από εννέα από τις 10 περιπτώσεις που δεχόμαστε. Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τα οποία μπορείτε να βασιστείτε όταν το χρειάζεστε περισσότερο.